Ινομυαλγία

Ινομυαλγία

Τί είναι η ινομυαλγία;

Ως ινομυαλγία αναφέρεται μια μορφή ρευματισμού και πιο συγκεκριμένα εξωαρθρικού ρευματισμού καθώς αφορά πόνο στους μύες και όχι στις αρθρώσεις. Παρουσιάζεται πιο συχνά σε νέες γυναίκες. Ο πάσχων από ινομυαλγία υποφέρει από διάχυτο μυοσκελετικό πόνο καθώς οι μύες, τένοντες και ινώδεις ιστοί παρουσιάζουν άλγος, που συνυπάρχει με κόπωση και διαταραχές ύπνου.  Ο πόνος της ινομυαλγίας μπορεί να εμφανισθεί ως άλγος, δυσκαμψία, πρήξιμο, μυρμήγκιασμα, αίσθημα ηλεκτρισμού, κάψιμο, αδυναμία κ.ο.κ.

 

Άλλα συμπτώματα που συνήθως να συνυπάρχουν στους ασθενής με ινομυαλγία είναι: Δυσανεξία στο κρύο ή στη ζέστη, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, διαταραχές των γνωσιακών λειτουργιών (μνήμη, λόγος, διανοητική διαύγεια), σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, πονοκέφαλος.

 

Η ινομυαλγία είναι μια πάθηση η οποία δεν είναι ορατή και συνήθως δεν γίνεται αντιληπτή από το περιβάλλον του ασθενούς. Το άτομο με ινομυαλγία αντιμετωπίζεται συχνά με δυσπιστία και σκεπτικισμό από το περιβάλλον του και ενίοτε από επαγγελματίες της υγείας, γεγονός το οποίο προσθέτει επιπλέον ψυχολογικό και σωματικό πόνο. Ως εκ τούτου συνήθως ταλαιπωρείται αρκετά χρόνια προτού λάβει τη σωστή διάγνωση. Πρωτού βγει η διάγνωση "ινομυαλγία" θα πρέπει να αποκλειστούν άλλες αιτίες των πόνων και κυρίως ρευματολογικές παθήσεις, για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητη η εξέταση του ασθενούς από ρευματολόγο.

 

Dr-Dragonas.Gr © 2014 all Rights Reserved.
Web Design ks-net.Gr © 2012 All Rights Reserved